ПРУЖИННИ ПАКЕТИ ЗА МЕКА МЕБЕЛ

Двойноконусната пружинна спирала е промишлено изделие, изработено от метал и адаптирано специално за нуждите на технологичния процес в производството на мека мебел - дивани, разтегателни канапета, фотьойли и табуретки, ъглови кухненски канапета, холови гарнитури.

Предлагаме БОНЕЛИ със следните технически спецификации

Три стандарта за височина на спиралата – 100 мм., 120 мм. и 140 мм. Този елемент придава необходимата височина и обем на крайния продукт.

 • Мини Бонел с 4 витки и
  височина 100 мм.
 • Пружинен пакет
  с височина 120 мм.
 • Пружинен пакет
  с височина 140 мм.
Диаметър на основата от 77 mm до 89 mm. Това позволява постигането на всякакви размери на пружинния пакет според спецификата на съответната мебел. Този диаметър е основен фактор и за определянето на твърдостта на пружината.
Пружинен пакет без борд – разумно решение, когато за уплътняване около пружината се използват материали като мебелни вати, дунапрен и други.
Пружинен пакет с кръгла рамка от стоманена тел – правилният вариант, когато пружинният пакет е основна част от крайното изделие.
Пружинен пакет с плоска рамка от стоманена лента – висококачествен продукт, който издържа на всекидневна употреба и големи натоварвания.

Какво още?

Швейцарска технология на изработка. Традиционна, утвърдена в целия свят, производствена технология, която прави мебелите по-здрави и надеждни.Спираловидна форма, която позволява лесно свиване, разтягане и връщане в изходно положение без деформации.

Предимства за производителите на мека мебел

Бързо и лесно внедряване в производствения процес. Работата с пружинните пакети тип БОНЕЛ не изисква влагане на допълнителни средства в машини, хора и други ресурси. С използването на пружинните пакети тип БОНЕЛ меката мебел не се оскъпява. Тя става три пъти по-здрава.

Предимства за крайния клиент

Меката мебел с пружини е по-комфортна за тялото. Защитена и облечена с вата, дунапрен, кокос, пенолатекс и други подходящи вложки и материали, пружината създава по-луксозно усещане при сядане.

Металните конструкции създават идеални условия за движение на въздух и предпазват текстила и кожата от спарване, мухлясване и неприятни миризми, чиято поява е неизбежна, ако съставните материали и текстилни материи са просто натрупани един върху друг. Пружинната сглобка превръща въздуха в идеална носеща среда. Тя дава проветривост и издръжливост.

Приемлива и достатъчно ниска цена. В много случаи използването на пружинни пакети води до поевтиняване на крайния продукт. В пружинната мека мебел няма слягвания, текстилни буци и други деформации. В някои случаи функционалният й живот достига 25 години.

 • кратък срок на изработка
 • всякакви размери
 • доставка в цялата страна